Hórusz szeme póló

A “Hórusz szeme” póló egy letisztult, mégis jelentőségteljes darab, ami a régi egyiptomi kultúra egyik legismertebb szimbólumát hozza viselője életébe.

Hórusz az egyik legjelentősebb istenség az ókori egyiptomi mitológiában, akinek története és kultusza mélyen gyökerezik az egyiptomi vallásos és kulturális életben. Ő az ég, a királyság és a háború istene, gyakran ábrázolják sólyomfejjel vagy mint ember, sólyomfejjel. Hórusz azonosítása a királlyal különösen fontos volt, mivel az uralkodókat a földi világban Hórusz megtestesítőjének tekintették. Ez az istenség számos formában létezett, legismertebb alakjai közé tartozik Hórusz, aki mint Ízisz és Ozirisz fia született, valamint Hórusz az idősebb, aki az ég istene.

A szimbólum, amelyet gyakran “Az Egész Szem” néven is ismernek, erős szimbolikus jelentőséggel bír az ókori Egyiptomban. Ez a jelkép többek között a védelmet, a királyi hatalmat és az egészséget szimbolizálja. A mitológiában Hórusz elvesztette az egyik szemét a Settel vívott harcban, aki a káosz, a sivatag és az erőszak istene volt. Ezt követően a szem csodálatos módon helyreállt, ami a teljesség és a gyógyulás szimbólumává tette.

A “Hórusz szeme” szimbólumot kiterjedten használták amulettként, amely védelmet nyújtott a viselőjének a rossz szellemekkel és a betegségekkel szemben. Az egyiptomiak hitték, hogy a szem varázslatos erővel rendelkezik, amely képes visszaállítani a harmóniát és az egyensúlyt. Ezért gyakran helyezték el sírokban és temetkezési tárgyak között, hogy a túlvilági életben is megvédje a halottakat. A szem ábrázolása széles körben elterjedt volt az ékszerekben, faliképeken és papirusztekercseken is.

Ez a jelkép napjainkban is népszerű, gyakran találkozhatunk vele különböző művészeti és kulturális kontextusban, mint amulett vagy dekoratív elem. A szimbólum továbbra is erőt, védelmet és gyógyulást képvisel, és széles körben elismert a világ számos kultúrájában. Ez a régi jelkép így nemcsak az ókori egyiptomiak számára volt fontos, hanem ma is inspirálja az embereket szerte a világon.

Ez a póló tökéletes választás lehet azok számára, akik szeretnék megmutatni az ókori civilizációk iránti érdeklődésüket vagy akik vonzódnak a misztikus és spirituális szimbólumokhoz. A design minimalista, mégis kifejező, és minden bizonnyal feltűnést kelthet, miközben stílusos és mélyen szimbolikus kiegészítője lehet a mindennapi öltözetnek.

7990 Ft

Termékgyártásban partnerünk az
logo ilovepolo
Cikkszám ai-0664 Kategória Címkék , , , , , ,

Válassz további termékeink közül

Kérd a fenti mintát bögrére, hátizsákra vagy pamuttáskára, hogy bármikor megmutathasd egyéniségedet!

Méretcsere garancia

Méretcserével nem problémázunk, ha rossz méretet rendeltél, ingyen cseréljük. Unisex pólók, 25 féle színből, SX-től akár 5XL méretig.

Mintakopás garancia

3 év minta kopás garancia! 100% pamut termékek, megerősített varrásokkal, amik garantálják, hogy hosszú ideig hordhasd őket.

Gyors szállítás

Személyes átvételi lehetőség több, mint 10 városban. GLS vagy Foxpost szállítás 1190 Ft-tól. 20.000 Ft felett ingyenes szállítás!

25 féle színben

póló színek
Ne csak az uncsi fekete-fehérben gondolkodj! Nézd meg a többi póló színt is, és válaszd a mintához, az ízlésedhez és a ruhatáradhoz illő egyedi darabot.

Nem csak pólóra

különféle termékekre
Ajándékot keresel? A többféle póló fazon mellett nyomtathatjuk a kiválasztott designt bögre, gym-bag, pamut táska, férfi atléta, női trikó, pulóver termékekre.
ilovepolo logo
gls logo
foxpost logo
simple logo

Ezeket láttad már?

Tekintsd meg további kapcsolódó termékeinket is. Ne feledd! 20.000 Ft felett ingyenes szállítást biztosítunk.